Interne en externe audits

Verbeterkansen identificeren met een interne audit of uw externe audit uitbesteden?

Home 5 Consultancy 5 Interne en externe audits

Interne audit

Een interne audit (zelfinspectie) kan inzicht geven in de afwijkingen ten opzichte van GMP of GDP. Om tot een goede correctieve actie te komen is het belangrijk de juiste oorzaak van de afwijking te vinden.

Pharmatech voert in opdracht interne audits uit om een kwaliteitssysteem en de implementatie daarvan te beoordelen. Wij sluiten onze audits af met een duidelijke en uitgebreide rapportage voorzien van aanbevelingen.

Indien gewenst werken wij ook een plan van aanpak uit om verbeteringen door te voeren, en begeleiden wij projectmatig de correctieve maatregelen.

Externe audit

Om een kwalitatief goed eindproduct te leveren moet elke leverancier in de gehele keten maximaal presteren en een goed product of goede dienst leveren. U hebt als producent of groothandelaar de verantwoordelijkheid de prestaties en betrouwbaarheid van uw leverancier te beoordelen.

Pharmatech kan u daarbij helpen. Wij hebben de expertise in huis om zowel nationaal als internationaal een leverancier te beoordelen. Denk hierbij aan: een loonproducent, een producent van verpakkingsmateriaal, een grondstoffenproducent (chemie en biotechnologie), een schoonmaakdienst, een IT-dienst, een afvalverwerker, of een leverancier van onderhoudsdiensten.

Ook bij het opstellen en verder uitwerken van een kwaliteitsovereenkomst (QA-Agreement of SLA) kan Pharmatech u ondersteuning bieden.

Interne en externe audits uitvoeren