Trainingsprogramma

Praktische implementatie van procesvalidatie

Praktische implementatie van procesvalidatie

icon graduation hat
Type training
Klassikaal
icon stopwatch
Duur
1 dag
icon price
Tarief
€ 925,-

Data & inschrijven

4 april 2024
Praktische implementatie van procesvalidatie
In de training 'Praktische implementatie van procesvalidatie' leren we je om de theorie van procesvalidatie te vertalen naar jouw praktijksituatie. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen ontwikkel je ideeën over een effectief procesvalidatieprogramma. Procesvalidatie (PV) blijft een van de belangrijkste en meest onbegrepen onderwerpen in de farmaceutische industrie. Van alle productie(ondersteunende) processen in de farmaceutische industrie wordt verwacht dat ze in bepaalde mate gevalideerd zijn. Afhankelijk van het risico van het proces en de fase van productontwikkeling kunnen validatieprogramma’s worden ingericht.

Doelgroep

  • Medewerkers van farmaceutische bedrijven waarvan werkzaamheden met GMP te maken hebben. Denk aan operators en QA/QC functionarissen.
  • Deze training is ook geschikt voor medewerkers die indirect met GMP te maken hebben. Denk aan medewerkers van inkoop, verkoop, productieplanning, personele zaken, technische dienst, IT, documentbeheer en administratie.

 

Opzet

De cursus Procesvalidatie in de praktijk is een interactieve training op hbo-niveau. Als uitgangspunt wordt de theoretische achtergrond kort behandeld met als referentie de EU GMP, FDA guidance voor procesvalidatie en de ICH guidelines Q8 t/m Q12. Nadat de theoretische achtergrond is behandeld, wordt er middels een workshop aandacht besteed aan (jouw) praktijkvoorbeelden. Zo leert men met elkaar en van elkaar onder begeleiding van onze GxP consultants.

Tijdens deze training wordt de nadruk gelegd op het inrichten van een procesvalidatie van productieprocessen, zoals tabletteren, half-vaste toedieningsvormen (crèmes, zalven, zetpillen) en aseptische bereidingen.

Praktische informatie

  • Aantal deelnemers: minimum 5, maximum 14
  • Starttijd: 09:30 & eindtijd: 17:00 uur
  • Uitgebreide lunch is inclusief